vrijdag 09 juni 2023
 
  Actuele weerdata arrow Laatste Nieuws  
Laatste Nieuws
Populairste Items
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Nieuwsarchief
Who's Online
Administrator
Laatste Nieuws
Meteo Bleiswijk werkt mee aan nieuwe weerwebsite E-mail
zaterdag 06 oktober 2007

Sinds deze week is een nieuwe weer website op wereldwijde net actief. Het is hetweeractueel.nl  

Hoeveel neerslag er gevallen is vandaag in mijn woonplaats? Heeft het vannacht gevroren? Wat was de maximale temperatuur vandaag in mijn woonplaats? Hoe warm is het nu? Zo maar een paar vragen over het weer die dagelijks gesteld worden. De kans is groot dat ook jij weleens deze vragen hebt. Hetweeractueel.nl geeft antwoord op al deze vragen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het KNMI komt de data op deze website van aangesloten weeramateurs. Deze weeramateurs hebben ieder zeer geavanceerde apparatuur waarmee meerdere malen per uur het actuele weer wordt geregistreerd. Er zijn in Nederland en Belgie vele weeramateurs actief. De kans is dus groot dat er ook in jouw woonplaats of regio een weeramateur gevestigd is, zodat je het actuele weer in jouw woonplaats of regio hier kunt bekijken.

Meteo Bleiswijk stelt graag data beschikbaar een dergelijke site te compleet te maken. Op dit moment zijn er diverse testen bezig om de site verder te verbeteren. Vanaf de meteo in Bleiswijk wensen wij de bouwers van de site veel succes.

  

 
Nieuwe onderwerpen op Meteo Bleiswijk E-mail
woensdag 19 september 2007

De laatste tijd heb ik weer mijn best gedaan om de site verder te verbeteren en te completeren. Het doel van de site is om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van het weer en de weersvoorspellingen via een overzichtelijk menusysteem. Zonder dat je verdwaald in een scherm met teveel informatie. Ga eens kijken op onderstaande nieuwe mogelijkheden en laat weten wat je er van vindt.

Uitgebreide weersvoorspelling per half uur
Op de pagina "detailverwachting" is de weersvoorspelling per half uur te zien. De pagina is opgedeeld in verschillende vlakken. Allereerst is de callibration run te zien. Op basis van deze calibratie en de input van de GFS data wordt een complete weersvoorspelling gemaakt. Het programma dat ik hiervoor gebruik is WX-SIM. Iedere 6 uur vanaf 6 uur in de ochtend wordt er een run gedraaid tot 6 uur s' avonds. Bij de detailverwachting zijn de verwachte temperatuur, vochtigheid maar ook de weerscondities af te lezen. Ga eens een kijkje nemen en je zult versteld staan over de schat aan informatie maar ook de details welke worden vermeld.

Meteoalarm.eu.
De site is nu uitgebreid met een directe link naar meteoalarm.eu. Op deze pagina zijn alle weeralarmen voor geheel europa in één oogopslag te zien. Via een klik op het land is meer informatie op te vragen over wat de alarmsituatie precies inhoud.

Om jullie beter van dienst te kunnen zijn zijn op en aanmerkingen op deze site meer dan welkom. Hier zijn verschillende manieren voor te vinden. Op de startpagina van deze site zit een shoutbox waarop u korte opmerkingen kunt plaatsen waarop ik, of andere bezoekers kunnen reageren. Verder is er een gastenboek waarop u opmerkingen, tips of leuker....uw complimenten :-) kunt achterlaten.

 
Nieuw: Voorspelling van de straalstroom E-mail
zondag 09 september 2007

Op deze website is nu ook een voorspelling van de straalstroom te zien welke een week vooruit gaat. Via de stromingspatronen is voor de geoefende meteoroloog goed te zien hoe het weer zicht in de bovenste luchtlagen gaat gedragen.

Kijk voor de straalstroompagina op: www.meteo-bleiswijk.nl/straalstroom.html

 

 
Nu ook het wereldwijde weer op deze pagina E-mail
zondag 02 september 2007
Vanaf vandaag is het weer wereldwijd af te lezen op deze site. Dit is een gratis service van Meteo Bleiswijk. U hoeft dus geen dure SMS'jes te sturen.

Op deze pagina is het weer te zien op bijna alle vliegvelden in de wereld. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de zogenaamde METAR code die de vliegvelden gebruiken voor hun weerrapporten.

Ga naar de wereldweer pagina en selecteer eerst het land, dan de plaats en dan de taal waarmee u het weerrapport wilt zien.

Veel plezier.
 
Downloaden weekendweerbericht 30-08-07 E-mail
donderdag 30 augustus 2007
Het is de laatste uitzending geweest voor de vakantie. De komende weken zullen er geen weekend weerberichten te horen zijn bij het programma Sensor op Radio 3B Lokaal. Dit in verband met de vakantie van mezelf en van de presentator van Sensor.

Deze week een terugblik op het weer van augustus en uiteraard een blik op het weer van het komende weekend en voor alle kinderen in Bleiswijk, het weer tijdens de overnachting op het huttendorp.

Download hier het weerbericht van deze donderdag
 
Het weekend weerbericht van 23-08-07 E-mail
donderdag 23 augustus 2007
Het weekend weerbericht stond vandaag in het teken van wolken. Wat zijn wolken? Hoe ontstaan ze en wat bepaald bijvoorbeeld de kleur van de kleur van de wolken?
Dit naar aanleiding van een vraag van een luisteraar van radio 3b lokaal.

Heb je ook vragen over het weer en wil je graag in de uitzending je vraag behandeld hebben. Laat het even weten op de contactpagina. Alle vragen over het weer zijn welkom en ...... domme vragen bestaan niet... domme antwoorden wel.

Ook nieuws over het weer van komend weekend ontbreekt dit keer weer niet. Nieuwsgierig naar het weer.....klik op onderstaande afbeelding om het weerbericht te downloaden. 

Download het weekend weerbericht van 23-08-07
 
Is de zomer voorbij of niet? E-mail
dinsdag 21 augustus 2007

Is de zomer voorbij? Uit steeds meer monden valt de laatste tijd op te tekenen dat dit inderdaad het geval is. Augustus is ruim voorbij de helft, de dagen beginnen nu echt korter te worden. En een volgende zomerperiode zit nog steeds niet in de kaarten.

Maar is het ook terecht dat we de zomer nu al opgeven? Waarschijnlijk niet. Niet alleen in de officiële zomermaanden, maar ook daarbuiten komt zomerweer voor. Het kan niet anders of veel mensen zijn de voorbije aprilmaand nog niet vergeten. De zon scheen vrijwel iedere dag volop, het aantal van 7 zomerse dagen in De Bilt van april is dit jaar in nog geen enkele andere maand (ook de zomermaanden niet) overtroffen en het zuiden kwam zelfs tot 10 zomerse dagen. Verder hoeven we maar aan september vorig jaar terug te denken om te weten dat het ook in de herfstmaanden nog lange tijd zomerweer kan zijn.

Voor de grootschalige luchtdrukverdeling is het van belang dat het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan, de Caribische Zee en de Golf van Mexico nu pas een beetje op gang begint te komen. Dean, nu met windsnelheden van 225 kilometer per uur rond de kern, ligt boven de Caribische Zee, een stukje ten zuiden van Haïti en Jamaica. Morgenavond en dinsdag wordt de kern boven het Mexicaanse schiereiland Yucatan verwacht, daarna gaat het systeem volgens verwachting verder de Golf van Mexico over, om ergens op woensdag of donderdag Mexico in trekken. De kans bestaat nog steeds dat Dean tijdens zijn verdere tocht enige tijd categorie 5 status bereikt, die van de sterkst mogelijke orkaan.

Zoals bekend kunnen de restanten van orkanen, nadat ze aan de andere kant van de oceaan zijn uitgewoed, ook het Europese weer beïnvloeden, in de vorm van sterke lagedrukgebieden die boven de oceaan uit die restanten ontstaan. Komen dergelijke lagedrukgebieden boven de Centrale-Oceaan terecht, dan worden aan hun voorzijde warme luchtmassa’s over Europa naar het noorden geblazen. Vooral als zich in die luchtmassa’s boven het Europese continent een hogedrukgebied vormt, zijn we vaak vertrokken voor een langer durende periode met (na)zomerweer. Voorkeursmaanden zijn september en oktober.

Vorig jaar zagen we tijdens de herfstmaanden boven het midden van de oceaan vrijwel voortdurend een sterke uitzakking van lage druk, die zichzelf bijzonder lange tijd in stand hield. De orkanen, die boven de Atlantische oceaan tussen Afrika en het Caribische Zeegebied wel degelijk ontstonden, bogen keer op keer vroegtijdig (nog voor de andere kant van de oceaan bereikt te hebben) af naar het noordwesten en noorden, om in een wat later stadium door de zone van lage druk boven de oceaan opgeslokt te worden. Geen enkele orkaan bereikte uiteindelijk het vasteland van Centraal- en Noord-Amerika. Boven Europa bleef het aan de voorzijde van de oceanische lagedruk alle drie de herfstmaanden warm, uiteindelijk resulterend in een verpletterend herfstrecord, dat nu nog nasiddert.

Dit jaar is de situatie – tenminste nu is dat zo – anders. Boven de oceaan, op de plek van de uitzakking van lage druk van vorig jaar, ligt nu nog een bijzonder sterk hogedrukgebied, met kern in de buurt van de Azoren. Zo sterk, dat Dean – de eerste orkaan van dit seizoen – een dusdanig zuidelijke koers heeft gevolgd, dat het niet waarschijnlijk is dat de restanten ervan nog in onze westcirculatie worden opgenomen. Op het weer in Europa hebben die restanten dan ook geen invloed. Nazomerweer hoeven we van Dean voorlopig daarom niet te verwachten. Gelukkig zijn er nog veel andere manieren waarop het hier warm kan worden. Toch is het interessant om te volgen hoe dit de komende tijd verder gaat.

Voor het weer in Nederland is de komende dagen een lagedrukgebied van belang, dat vooral in de hogere delen van de atmosfeer goed terug te vinden. Op die niveaus bedekt het tot donderdag vrijwel de gehele westelijke helft van Europa. Gebieden met buien, afgewisseld door drogere perioden met geregeld ook zonneschijn, bepalen het weer voorlopig dan ook in onze omgeving. Ze draaien rond de kern van het hoogtelaag, dat eerst van de Britse eilanden naar het zuidoosten trekt, daarna over het zuiden van Frankrijk weer langzaam terug draait naar het noordoosten en uiteindelijk via het Alpengebied en Duitsland weer in de buurt van de Nederlandse oostgrens uit komt. Dit is een klassieke koers, die in de baan van het lagedrukgebied plaatselijk bijzonder veel regen kan opleveren.

Ook in delen van Nederland vallen de komende dagen, soms hevige buien, met regionaal onweer en door de lage treksnelheid van die buien plaatselijk ook veel regen. Boven zee en het IJsselmeer komt het vooral morgen en wellicht ook dinsdag lokaal tot waterhozen. Verder zullen er plekken zijn waar het erg meevalt met de buien, morgen wellicht ergens boven Midden-Nederland. Dat zijn dan de punten waar de buien omheen draaien. Het wordt daarbij morgen 18 tot 20 graden, de dagen daarna rond 21 graden. De dinsdag en de vrijdag lijken de dagen te zijn waarop de minste buien vallen, de dagen ertussen de meeste.

Bronnen: National Hurricane Centre, Meteo Consult.

 
Weekendweerbericht 09-08-2007 E-mail
donderdag 09 augustus 2007

Voor diegene die het weerbericht bij Sensor op deze sombere donderdag hebben gemist. Het is weer te downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding.

Klik hier om het weekend weerbericht van Meteo Bleiswijk te downloaden.

Een tipje van de sluier: het wordt een prachtig weekend met temperaturen van circa 25°C en een fijne zon. Meer informatie en de laatste voorspellingen vind je op de verwachtingen pagina. Ga regelmatig terug naar deze verwachtingenpagina of maak gebruik van de RSS feeds waarover je op de RSS pagina meer kunt lezen.

 

 

 

 
Einde aan het mooie weer? E-mail
maandag 06 augustus 2007
Rond het middaguur was in een groot deel van het land de 25 graden alweer overschreden. Het voelt broeierig aan en dat duidt erop dat er verandering in de lucht zit.

Een gebied met buien trekt Zeeland binnen en deze buiige neerslag breidt zich vanmiddag langzaam verder landinwaarts uit. Later in de middag en vanavond kunnen in het binnenland plaatselijk enkele pittige onweersbuien ontstaan, mogelijk met windstoten. In het uiterste noordoosten van het land gebeurt dat waarschijnlijk pas tegen middernacht. De buien verdrijven de hitte en de rest van de week komt de maximumtemperatuur niet veel hoger dan 20 of 21 graden.

Het hoogzomerse weer is dan ook geen lang leven beschoren. Afgelopen zondag werd de 25 graden in het hele land overschreden. Ondanks de warmte mondde dit niet uit in een dagrecord. In De Bilt werd het zondagmiddag 28,6 graden. Het record staat op naam van 5 augustus 1975 met 32,4 graden. Toch vielen enkele metingen van officiële stations wel op. In het Zeeuwse Westdorpe werd het het warmst met 31,3 graden en in Hoek van Holland kwam de temperatuur net zo hoog uit als in Maastricht: 30,2 graden.

Bron: Weathernews

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 86 - 102 van 106
Gerelateerde berichten


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl