zondag 14 augustus 2022
 
  Actuele weerdata arrow Laatste Nieuws  
Laatste Nieuws
Populairste Items
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Nieuwsarchief
Who's Online
We hebben 1 gast online
Administrator
Laatste Nieuws
Het weekend weerbericht van 24-01-2008 is nu te downloaden E-mail
donderdag 24 januari 2008
Het weekend weerbericht van 24-01 is hieronder te downloaden. Vandaag hebben we het gehad over de dagen die weer aan het lengen zijn en waarom dat vandaag zo opviel.
De komende dagen zullen in het teken staan van iets droger weer met nog steeds hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Klik op onderstaande afbeelding om het weerbericht te downloaden.

Het weekend weerbericht op Meteo Bleiswijk
 
Reeks lichte aardbevingen bij Saba E-mail
vrijdag 18 januari 2008
Op Saba, het kleinste eiland in het Koninkrijk, zijn de afgelopen week enkele lichte aardbevingen gevoeld. De meest recente bevingen vonden donderdagavond (lokale tijd) plaats.
ANP

Deze bevingen hadden een kracht van 3,5 en 3,6 op de schaal van Richter.

Vanaf 14 januari zijn nu in totaal dertien aardbevingen in het gebied rond het Antilliaanse eiland geregistreerd met krachten van boven de 2,4 op de schaal van Richter. De bevingen hebben geen schade veroorzaakt.

De aardverschuivingen vonden plaats op dieptes van tussen de 5 en 10 kilometer.

Zwerm

Het KNMI meldt dat de serie aardbevingen in 'een zwerm' plaatsvinden waarbij meerdere schokken met gelijke kracht over een langere periode kunnen optreden. In het gebied bij Saba zijn in 1992 en in de periode 1995-1997 eerder zulke zwermen opgetreden.

De huidige locaties komen overeen met die van de zwerm in 1992 die destijds ongeveer drie weken duurde.

Op de aardbevingen pagina kunt u het overzicht van recente aardbevingen zien.

-->(c) ANP
 
Weekend weerbericht van 17 januari 2008 is te downloaden E-mail
donderdag 17 januari 2008

Het weekend weerbericht van 17 januari 2008 is hieronder te downloaden.

We hebben het tijdens de uitzending van vandaag gehad over het herfstweer van afgelopen week. Of dit herfstweer de komende dagen aanhoudt..... download het weerbericht en je bent weer helemaal op de hoogte.

 

 
Nieuw op Meteo Bleiswijk E-mail
donderdag 17 januari 2008
De laatste tijd is er weer hard gewerkt om de site uitgebreider en completer te maken. In eerste instantie waren er veel problemen met de weerserver waardoor ik een aantal keren de volledige programmatuur moest overzetten naar de reserveserver en weer terug. Op dit moment staat de hoofdserver bij de leverancier ter reparatie en draaien de programma's nu op een tijdelijke server.

De site is aangevuld met een aantal interessante onderwerpen:

Aardbevingen
Op deze pagina ziet u een actueel overzicht van aardbevingen in Nederland en directe omgeving maar ook wereldwijd. Ter ondersteuning ziet u ook twee grafische weergaves want een plaatje zegt meer dan duizend woorden.

Orkanen
Op deze pagina is een overzicht te zien van de orkanen welke nu wereldwijd te zien zijn. Op het moment dat wanneer er een bepaalde orkaan in het nieuws dan zullen wij de pagina hierop aanpassen om je beter te informeren.

Live weather
Eindelijk is mijn wens in vervulling gekomen. Er is nu ook een real time grafische weergave van de actuele weerdata. Iedere 5 seconden word de data ververst. Neem eens een kijkje.
 
Het weekend weerbericht van 10-01-2008 downloaden? E-mail
donderdag 10 januari 2008
Vanavond is het weekend weerbericht weer live uitgezonden op de lokale radiozender van Bleiswijk en Lansingerland. (Radio 3B lokaal). Iedere donderdagavond om 18:45 uur tijdens het programma Sensor wordt er aandacht gegeven aan het weer en speciale aandacht gaat naar het weekend weer. Vooraf aan het weerbericht hebben we vaak een een algemeen weerpraatje waarbij een leuk onderwerp aan bod komt of we gaan in op weersverschijnselen die in de afgelopen week zijn voorgekomen.

Vandaag kwam maar weer eens de denderende donderdag aan bod. Het lijkt er wel op dat er iedere donderdag extreem weer is.

Het weekendweer zal nat en zacht zijn. Vooral op vrijdag zal er over de hele dag veel regen gaan vallen en het lijkt erop dat de regen pas vrijdagavond laat de 3B hoek gaat verlaten.

Het volledige weekend weerbericht kun je beluisteren door op deze link te klikken.

 
Vanavond kijken we terug op 2007 bij Radio 3B Lokaal E-mail
donderdag 03 januari 2008

Vanavond is Meteo Bleiswijk weer te horen op radio 3B lokaal via de kabel in Lansingerland. Of via deze link op het internet. Tussen 19.00 en 20.00 uur is er tijdens het programma Sensor een uur lang nieuws over het weer. We kijken dan terug op het weer van vorig jaar. Denk eens aan de storm van 18 januari, de neerslagloze maand april de aangekondigde Superstorm van November en het natuurijs in december.

Tussen de gesprekken door is er muziek te horen welke is geselecteerd door mijzelf. Ik heb dit jaar een thema en dat is het weer. De muziekstijl...laat je verrassen.

Iets voor achten kun je natuurlijk ook het weekend weerbericht beluisteren.

Veel plezier tijdens de uitzending.

Robert

 
De allerbeste wensen voor 2008 E-mail
dinsdag 01 januari 2008
Beste bezoekers,

Ik wil jullie allen het allerbeste wensen voor 2008. Maak er er een mooi jaar van met mooi weer.

Robert Kuiperij
Meteo Bleiswijk.
 
IJsdag en het weekend weerbericht E-mail
donderdag 20 december 2007
De temperatuur kwam vandaag niet boven het vriespunt op de Meteo in Bleiswijk. Hij bleef steken op een -3,1°C, dus we kunnen spreken over een echte ijsdag.
Verder was er de hele dag een mooi verschijnsel te bespeuren "uitsneeuwende mist". Hierdoor ontstond er in Bleiswijk en omgeving een mooie lieve witte wereld. Ik denk dat een hoop mensen hiervan hebben genoten en dat het kerstgevoel flink aan het opborrelen is.

Uiteraard kun je het weekend weerbericht weer downloaden op onderstaande link.

KLIKKLIKKLIKKERDEKLIK en het weer verschijnt binnen een klein moment (1 mb)
 
Weekend weerbericht van 13-12-07 downloaden E-mail
vrijdag 14 december 2007

Het ging vandaag in de uitzending over mist. Wat is mist, hoe ontstaat het en hoe kan het dat mist plotseling verdwijnt.

Verder uiteraard de weersvoorspelling voor het komende weekend, krijgen we echt winter of moeten we de tuinstoelen weer uit het vet halen?

Download hieronder het weerbericht van welke is uitgezonden op 13 december in het programma Sensor op Radio 3B lokaal.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 69 - 85 van 106
Gerelateerde berichten


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl