dinsdag 28 maart 2023
 
  Actuele weerdata arrow Laatste Nieuws arrow Maandag opnieuw zware buien in Nederland  
Laatste Nieuws
Populairste Items
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Nieuwsarchief
Who's Online
We hebben 1 gast online
Administrator
Maandag opnieuw zware buien in Nederland E-mail
zondag 22 juli 2007

Noordwest- Europa is eigenlijk al ruim een maand lang in de greep van soms zware buien. Nederland is daarbij geen uitzondering. Na de grote hoeveelheden regen van afgelopen vrijdag krijgen we maandag in de loop van de dag opnieuw met een groot gebied met stevige regen- en onweersbuien te maken. Regionaal valt flink wat regen, al lijkt het geheel voorlopig iets minder heftig uit te pakken dan afgelopen vrijdag.

Ook zondag viel weer een aantal stevige buien in Nederland, sommige met onweer, maar ze waren minder omvangrijk waren dan afgelopen vrijdag. In Duitsland vielen her en der zondag (zeer) zware buien, met soms ook wateroverlast en een dodelijk slachtoffer ten gevolge van een ondergelopen kelder.

Voor maandag staat zoals gezegd opnieuw een omvangrijk gebied met intensieve regen- en onweersbuien op het programma voor onze omgeving. Vanuit het zuidwesten nadert een depressie die zondagmiddag nog ten westen van Frankrijk en ten zuidwesten van Groot-Brittannië lag. Aan de voorzijde ervan zat al behoorlijk wat regen, soms ook zware regen met onweer.

Dit gebied komt in de loop van de maandag steeds dichterbij. Op veel plaatsen start de dag nog vrij zonnig, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe, en in de loop van de middag en avond schuift vanuit het zuiden het gebied met regen- en onweersbuien het land over. Er valt flink wat regen. Op een enkele plek valt niet meer dan 5 millimeter, maar op de meeste plaatsen toch 10 tot 25 millimeter, lokaal is 40 millimeter mogelijk. De meeste regen is daarbij naar verwachting voor het noorden van het land bestemd.

Engeland dat het de afgelopen vrijdag nog veel zwaarder te verduren kreeg dan Nederland, met in 24 uur tijd lokaal 145 millimeter regen, ontspringt de dans deze keer grotendeels. Hoewel lokaal weliswaar straten en huizen kunnen onderlopen, heeft de Britse weerdienst dan ook geen waarschuwing voor overstromingen uitstaan.

Voor de laatste verwachtingen voor de buien van maandag in Nederland, maar ook de weersontwikkelingen van de dagen erna, ga naar de verwachtingenpagina en hou de neerslagradar goed in de gaten.

Bron: Meteo Consult

 
< Vorige   Volgende >
Gerelateerde berichten


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl