zondag 14 augustus 2022
 
   
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Who's Online
We hebben 2 gasten online
Administrator
 
Kou bereikt ons niet E-mail
maandag 19 februari 2007

De winter komt deze week nog even heel dichtbij maar laat ons land zeer waarschijnlijk ongemoeid. Volgens de laatste berekeningen stagneert de vorstgrens in de tweede helft van de week boven het oosten van Duitsland en Denemarken.

De vorstgrens vormt de begrenzing tussen zeer koude lucht boven Scandinavië en Oost-Europa en zeer zachte lucht in onze contreien. Volgens de Deutscher Wetterdienst wordt het een zeer scherpe begenzing waarbij de temperatuurverschillen tussen het oosten van Duitsland en het oosten Polen over een afstand van 1000 kilometer meer dan 30 graden kunnen bedragen. Dat resulteert in dit deel van Europa in sneeuw bij een stormachtige oostenwind. De Siberische kopu stroomt uit over Scandinavië en Rusland waar in Helsinki en Moskou temperaturen worden verwacht tussen -20 en -25 graden.

Warme lente?
Ons land blijft dus hoogst waarschijnlijk in de zachte lucht zodat de zeer zachte winter ook zacht eindigt. Na een zachte winter is de kans op een relatief warme lente in Europa groter dan gemiddeld. Dat meldt het KNMI op basis van de nieuwste seizoensprognoses van het Europees Centrum. Dergelijke voorspellingen zijn voornamelijk gebaseerd op het naijleffect van een zachte winter. Langs de kusten van de Noord- en Oostzee vooral door het warme zeewater, in Noord- en Oost-Europa door de weinige sneeuw die daar ligt. Ook in Nederland geldt dat een zachte januari vaak, en zoals ook dit jaar dus, door een zachte februari gevolgd wordt. Een effect dat ook in ons land het sterkst is aan de kust.

Zachte winter
De winter van 2007 krijgt na twee uitzonderlijk zachte maanden zeker een hoge positie bij de zachtste winters van de meetreeks. Op de laatste dag van februari, woensdag over een week publiceert het KNMI het uitgebreide winteroverzicht en de exacte cijfers.

Bron: KNMI

 
< Vorige   Volgende >


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl