dinsdag 05 juli 2022
 
  Actuele weerdata arrow Laatste Nieuws arrow Het blijft te warm, maar het wordt wisselvalliger  
Laatste Nieuws
Populairste Items
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Nieuwsarchief
Who's Online
Administrator
Het blijft te warm, maar het wordt wisselvalliger E-mail
dinsdag 17 oktober 2006

Het relatief warme, rustige en droge najaarsweer houdt ook voorlopig nog aan, maar het weer wordt wel wisselvalliger. De eerste helft van de herfst was uitzonderlijk warm, de gemiddelde temperatuur was zelfs vergelijkbaar met het langjarig zomergemiddelde.

Mooi-weerdagen
Voor de klimatologie heeft het KNMI mooi weer gedefinieerd als een dag met veel zon (minstens 50% van de tijd dat ze kan schijnen), weinig of geen neerslag (in 24 uur hooguit 0,2 mm) en een bovennormale temperatuur. De normale temperatuur wordt statistisch bepaald uit het etmaalgemiddelde over periodes van 10 dagen, het decadegemiddelde. De klimatologische grenzen veranderen met de tijd van het jaar: in april voldoet een dag dus bij een lagere temperatuur aan het criterium “warm” dan bijvoorbeeld in augustus”. Als norm wordt een marge aangehouden rond het gemiddelde. Voor internationaal gebruik worden mooi-weerdagen aangeduid als ADS-dagen. De “A” staat voor een temperatuur “Above normal” , de “D” voor “Dry” en de “S” voor “Sunny”.

In totaal heeft 2006 inmiddels 67 mooi-weerdagen opgeleverd waarvan 17 in juli en 13 in september. Voor deze maand is dat het grootste aantal mooi-weerdagen sinds 1947 toen september er 14 telde. Het jaar 1949 telde met 90 mooi-weerdagen het grootste aantal sinds 1906. Oktober telt normaal 2 mooi-weerdagen, een aantal dat we inmiddels al binnen hebben.        (bron: KNMI)


 
< Vorige   Volgende >
Gerelateerde berichten


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl