woensdag 25 mei 2022
 
  Actuele weerdata arrow Laatste Nieuws arrow Einde aan het mooie weer?  
Laatste Nieuws
Populairste Items
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Nieuwsarchief
Who's Online
We hebben 1 gast online
Administrator
Einde aan het mooie weer? E-mail
maandag 06 augustus 2007
Rond het middaguur was in een groot deel van het land de 25 graden alweer overschreden. Het voelt broeierig aan en dat duidt erop dat er verandering in de lucht zit.

Een gebied met buien trekt Zeeland binnen en deze buiige neerslag breidt zich vanmiddag langzaam verder landinwaarts uit. Later in de middag en vanavond kunnen in het binnenland plaatselijk enkele pittige onweersbuien ontstaan, mogelijk met windstoten. In het uiterste noordoosten van het land gebeurt dat waarschijnlijk pas tegen middernacht. De buien verdrijven de hitte en de rest van de week komt de maximumtemperatuur niet veel hoger dan 20 of 21 graden.

Het hoogzomerse weer is dan ook geen lang leven beschoren. Afgelopen zondag werd de 25 graden in het hele land overschreden. Ondanks de warmte mondde dit niet uit in een dagrecord. In De Bilt werd het zondagmiddag 28,6 graden. Het record staat op naam van 5 augustus 1975 met 32,4 graden. Toch vielen enkele metingen van officiële stations wel op. In het Zeeuwse Westdorpe werd het het warmst met 31,3 graden en in Hoek van Holland kwam de temperatuur net zo hoog uit als in Maastricht: 30,2 graden.

Bron: Weathernews

 
< Vorige   Volgende >
Gerelateerde berichten


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl