dinsdag 28 mei 2024
 
   
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Who's Online
We hebben 2 gasten online
Administrator
 
Site is verder verbeterd E-mail
maandag 29 januari 2007

Wellicht is het enkelen al opgevallen, de informatie op de site is overzichtelijker geworden. Op de startpagina is nu ook direct te zien wat het verloop is van de verschillende metingen door het toevoegen van grafieken. Nu is in één oogopslag te zien hoe het weer zich ontwikkelt.  Ook wordt de startpagina nu iedere minuut automatisch ververst zodat u altijd de meest recente data te zien krijgt. 

Heeft u nog meer suggesties dan kunt u die hieronder kwijt als commentaar op dit nieuwsbericht. Uw commentaar is zeer gewenst.   

 
Weekend weerbericht van 25-01-07 downloaden? E-mail
donderdag 25 januari 2007

Het weekend weerbericht van de uitzending van Sensor van vanavond kan weer gedownload worden.

 Klik hier om het weerbericht te beluisteren

 
Uitzending weerbericht gemist? E-mail
donderdag 18 januari 2007

Vanavond was er geen uitzending van het programma Sensor op Radio3BLokaal. Dit als gevolg van de zware storm.
Wel hebben we tijdens de nieuwsuitzending van vanmiddag,  verslag gedaan van de zware storm welke vandaag onze gemeente teisterde.  

Klik hier om de opname van de uitzending downloaden en beluisteren.  

 

 
Zeer zware storm raast over het land E-mail
donderdag 18 januari 2007

Een week geleden trok een storm over het westen van Europa. Het KNMI had een weeralarm uitgegeven voor zware tot zeer zware windstoten met snelheden van 100 tot 120km/u. Dankzij het weeralarm zorgde de storm niet voor ernstige problemen. Precies een week later zorgt lagedrukgebied Kyrill opnieuw voor stormwinden, waarschijnlijk is de storm van vandaag nog iets zwaarder dan die van een week geleden.

Aanjager van de storm is een lagedrukgebied die van de Duitse Weerdienst de naam Kyrill gekregen heeft. Kyrill trekt over de zuidelijke Noordzee richting Denemarken om vervolgens komende nacht boven de Oostzee uit te komen. Morgenmiddag ligt Kiryll al boven Rusland met aan de achterzijde koude lucht die over Finland richting de Baltische staten stroomt.

Vandaag krijgt Kyrill bij ons de nodige aandacht. Juist op de passage van een koufront kan de wind even behoorlijk uitschieten met in het gehele land zware tot zeer zware windstoten. De zwaarste windvlagen kunnen een snelheid van 120 tot 130km/u bereiken. Deze snelheden komen overeen met orkaankracht, maar om een storm een bepaalde classificatie te geven wordt er niet gekeken naar de windstoten, maar naar de gemiddelde wind over een periode van 10 minuten. Een week geleden werd nabij Vlieland over 10 minuten een gemiddelde wind van 48 knopen (89 km/u) gemeten en was er officieel sprake van een windkracht 10. Vandaag zullen meer weerstations langs de kust een gemiddelde van windkracht 10 bereiken waardoor we kunnen spreken over een zware storm.

Lees meer...
 
Voorwaarschuwing weeralarm E-mail
woensdag 17 januari 2007

Het KNMI  heeft een voorwaarschuwing uitgegeven voor een weeralarm .  Hieronder de tekst: 

Tegen donderdagmiddag bereikt een zuidwesterstorm, 9 Bft de westkust. Zowel aan de kust als in het binnenland komen tot in de avond zeer zware windstoten voor tot 100-120 km/uur.
Die windstoten kunnen verraderlijk zijn en grote schade aanrichten.
De kans dat het KNMI hiervoor later vandaag een weeralarm uitgeeft is met ongeveer 80 % heel groot.

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 10


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl