dinsdag 16 april 2024
 
   
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Who's Online
Administrator
 
Storm en koude E-mail
dinsdag 31 oktober 2006

Storm en koude

De afgelopen drie maandovergangen zagen we een heel markante weeromslag en ook de overgang van oktober naar november kenmerkt een weeromslag. Zo was de maand juli zeer warm, zonnig en gortdroog. Precies op 1 augustus sloeg het weer om en werd het wisselvallig, erg nat  en aanmerkelijk koeler. De regenrijke augustusmaand werd koel afgesloten en precies op 1 september begon een volgende zeer zachte, droge periode met veel zon. Ook 1 oktober kenmerkte een weeromslag van droog naar een regenrijke periode. Na de eerste week werd oktober wel droger maar het meest opmerkelijk was toch wel de temperatuur. Deze zachte maand waarbij niet een dag kouder dan normaal verliep. Oktober 2006 zal als de een na warmste oktober in de afgelopen 300 jaar opgeslagen worden. De warmste oktober was die van 2001 met een gemiddelde temperatuur van 14.2 graden, deze maand wordt het slechts 13.7 graden, en dat is ruim 3 graden te warm. Vanaf 1 november wordt het zachte weer ruw omgebogen naar een periode met te koud weer met een noordelijke stroming. Het kan vanaf donderdagnacht aan de grond zelfs net licht gaan vriezen. De minimumtemperaturen zijn vanaf donderdag in de hut al dicht bij het vriespunt. Ook overdag is het met 9 tot 11 graden net iets te koud voor begin november.  Het is typisch herfstweer met zonnige perioden in het binnenland en buien op de kust.

Lees meer...
 
Hoge temperaturen op donderdag E-mail
donderdag 26 oktober 2006

De temperaturen waren vandaag extreem hoog. Er werd op de meteo in Bleiswijk vandaag een maximale temperatuur van 20,6 graden gemeten. Dit is extreem hoog voor de tijd van het jaar. Morgen zullen de temperaturen weer wat gaan dalen maar deze zullen nog steeds hoog zijn voor de tijd van het jaar. De modellen voor de lange termijn voorspellen voor eind volgende week weer kan op nachtvorst. Gaat de herfst dan eindelijk komen?  Blijf deze pagina goed in de gaten houden.

 
Donderdag warm E-mail
woensdag 25 oktober 2006

Het zachte najaarsweer houdt nog steeds aan en donderdag belooft een nieuw hoogtepunt te worden. Het KNMI verwacht een winderige dag met temperaturen van 20 tot 23 graden. Dat hoort tot de hoogste waarden van eind oktober.

 
Goed wijnjaar in Nederland door mooi weer E-mail
vrijdag 20 oktober 2006
Ondanks de extreme weersomstandigheden van de afgelopen zomer verwachten de Nederlandse wijnboeren dat 2006 een goed tot uitstekend wijnjaar wordt.

Dat komt doordat de druiven goed hebben kunnen rijpen door het zachte zonnige weer in september. Op veel plekken zijn de druiven inmiddels geoogst, maar hier en daar wordt nog geprofiteerd van het uitzonderlijke weer van oktober.
 
In juli werden de wijnstokken op de proef gesteld door hitte en de droogte,  terwijl augustus ongekend nat was. Toch ging de druivenoogst in Nederland niet verloren, in tegenstelling tot die van veel wijnboeren in Duitsland, Luxemburg, de Franse Elzas en Bourgogne.

 

 
MetOp satelliet lijkt goed te werken E-mail
vrijdag 20 oktober 2006
De Europese Weersatelliet MetOp-A, die donderdag is succesvol gelanceerd, functioneert goed. Inmiddels is de satelliet in de gewenste positie, zijn de zonnepanelen uitgeklapt en communiceert de satelliet met de grondstations.  
MetOp

Volgens satellietdeskundige Hans Roozekrans van het KNMI, die nauw betrokken is geweest bij het totstandkomen van deze satelliet, kunnen binnen een dag of tien de eerste meteorologische gegevens van de satelliet worden verwacht. Dan zal ook blijken of de instrumenten naar behoren werken. Daarna volgt een lange periode van testen, waarna de satelliet over een half jaar volledig operationeel zou moeten zijn.

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 10


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl