dinsdag 28 mei 2024
 
   
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Who's Online
We hebben 2 gasten online
Administrator
 
Vanavond weer een weekendweerbericht op Radio 3B Lokaal E-mail
donderdag 30 november 2006

Vanavond om 18:45 uur zal na afwezigheid van 4 weken weer een weekend weerbericht te horen zijn op radio 3B lokaal bij het programma Sensor. De korte sabattical van Andre Steenhorst is weer voorbij dus vanaf vandaag kunt u weer het weekend in met het lokale weerbericht.

Luister via de kabel of ether of lekker modern via internet naar Radio 3B Lokaal even na half zeven.

 
Westcirculatie op komst, komt de winter nu op gang? E-mail
woensdag 29 november 2006

Westcirculatie komt op gang

Deze herfst is niet alleen recordwarm, het is tevens een herfst die opvalt door het vaak nogal rustige weer. Echte najaarsstormen hebben we eigenlijk niet gehad. Alleen op 1 november werd het even behoorlijk ruig aan met name de noordelijke kust van Nederland. Dat was die situatie waarbij tientallen paarden werden ingesloten door het snel stijgende zeewater.

De afgelopen weken zagen we de diepe depressies steeds rondhangen op de Atlantische Oceaan. In Schotland en Noorwegen kwam het soms tot een zuidwesterstorm. Boven het continent was de wind minder sterk, maar steeds wel in staat om absurd zachte lucht aan te voeren vanaf zuidelijke breedten. In feite zijn de zuid- tot zuidwestelijke stromingen al ongeveer drie maanden dominant. Dat heeft een belangrijk stempel gedrukt op het extreem warme karakter van deze herfst. De vraag is, hoe lang dit regime het nog zal vol houden. Zit er ook nog een extreem warme decembermaand in het verschiet, of worden de bordjes nu geleidelijk verhangen. Een ding is zeker, het kan pas echt koud worden als de wind naar de oosthoek gaat draaien. Want het zeewater voor de deur is nog ongebruikelijk warm, 12 tot 13 graden. Zelfs een noordenwind zou het nog niet snel koud kunnen maken in de huidige omstandigheden.

Lees meer...
 
Temperatuurrecord in Bleiswijk aan flarden E-mail
zaterdag 25 november 2006

Bleiswijk beleefde vandag opnieuw een hoogtepunt met het weer. De temperatuur steeg vandaag tot 17,2 graden. het record is hiermee fors verbroken. Mede door deze hoge temperatuur is de sinterklaas intocht met veel belangstelling bezocht. Dit is in voorgaande jaren wel eens anders geweest door het koude en gure weer.

De harde wind en de buien zorgden er echter wel voor dat het niet echt geschikt weer was voor het terras.  Maar wandelaars en hondenbezitters konden hun lol op aan de oevers van de Rotte.

Vanavond en vannacht zullen er nog enkele buien vallen en de harde wind houdt nog even aan vooral tijdens buien.
Morgen (zondag) verwacht ik in de ochtend nog een matige tot krachtige wind. S'Middags zal de wind afnemen en er is gedurende de hele dag kans op een bui. De temperatuur zal circa 13 graden bedragen.

 

 
Europa de komende dagen in de ban van de warmte E-mail
donderdag 23 november 2006

 

De komende dagen wordt voor de zoveelste keer deze herfst lucht uit Zuid-Europa aangevoerd. Sterke zuidelijke winden brengen van oorsprong subtropische luchtsoorten over onze omgeving, waarin het kwik tot dicht bij recordwaarden kan gaat oplopen of misschien wel tot daarboven. Het opvallende de komende dagen is dat eigenlijk bijna overal in de Europa de temperaturen tot boven of ruim boven normaal liggen. Alleen in IJsland is het beduidend kouder dan gebruikelijk. De ligging van de lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan zorgt voor de aanvoer van de zachte lucht.

Niet alleen Nederland, maar ook Spanje een erg warme herfst beleeft. Tegelijkertijd kennen ook onder meer Duitsland, Frankrijk, België en Denemarken een warme herfst, waarin warmterecords met de regelmaat van de klok gebroken worden.

Lees meer...
 
Nieuw: Weer Woordenboek op Meteo Bleiswijk E-mail
woensdag 22 november 2006

Heeft u zich altijd al afgevraagd wat een "cumulonimbuswolk" is of wat een "vore" of een "trog" is?  Dan kunt u dit nu allemaal opzoeken op deze pagina's.

U kunt op alfabet gerangschikt kiezen via het menu aan de linkerzijde. Slimmerikken gebruiken de zoekfunctie aan de rechterbovenzijde van deze pagina of de zoekpagina.

Veel plezier met het weerwoordenboek. Wanneer u zaken mist of nuttige toevoegingen heeft dan kunt u altijd contact opnemen via de contactpagina of het gastenboek.

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 12


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl