zaterdag 15 juni 2024
 
   
Main Menu
Actuele weerdata
Neerslagradar
Verwachting
Grafieken
Overzichten
Stationsinfo
Luchtkwaliteit
Sneeuwhoogtes
IJsaangroei
Orkanen
Aardbevingen
RSS Feeds
Laatste Nieuws
Ander nieuws
Teletekstpagina
Webcam
Zoeken Google
Woordenboek
Contactformulier
Dienstverlening
Poll pagina
Links uitwisselen
Who's Online
Administrator
 
Mist drukt het kwik E-mail
dinsdag 07 november 2006

Bij voldoende vocht in de lucht kan bij afkoeling en niet al te veel wind, mist ontstaan. Vooral in de herfst en winter ontstaat ’s nachts mist die lang kan blijven hangen. Soms blijft de mist zelfs de hele dag aanwezig, doordat de zon niet sterk genoeg meer is om de mist te laten verdampen. In de mistgebieden blijft het kil, daarbuiten breekt de zon (goed) door en weet de temperatuur een stuk hoger uit te komen. Zo kunnen grote temperatuurverschillen ontstaan.

Op dit moment hebben we in Nederland weinig last van dergelijke mistgebieden. Dit heeft ermee te maken dat er ’s nachts momenteel teveel bewolking aanwezig is, waardoor de aarde en de lucht erboven niet genoeg kan afkoelen om op deze wijze mist te laten ontstaan. De aanwezige luchtsoort boven onze omgeving is op zich echter vochtig genoeg. Wanneer het ’s nachts flink zou opklaren, kan gemakkelijk mist ontstaan. Voorlopig lijkt mist op grote schaal niet boven ons land tot ontwikkeling te komen. Toch zal het zicht de komende dagen niet al te best zijn.

Lees meer...
 
Meteo Bleiswijk tijdelijk uit de lucht door stroomstoring E-mail
zaterdag 04 november 2006
Grote delen van Bleiswijk en Berschenhoek zijn zaterdagavond getroffen door een stroomstoring.

Hierdoor is het weerstation ook tijdelijk uit de lucht geweest. Wellicht mist u wat data in de overzichten. Dit is het moment dat er geen spanning meer aanwezig was.

De storing ontstond rond kwart over negen. Volgens de woordvoerder van Eneco kwam dat door een tijdelijke verandering van het Nederlandse electriciteitsnet, dat zou zijn veroorzaakt door een enorme piek in Duitsland. Europese landen delen elkaars electriciteitsnet.

Door de onverwacht grote energie-vraag in Duitsland was de frequentie van de wisselspanning in Nederland iets gezakt, waarop sommige wijk-transformatoren spontaan uitschakelden. Dat is dus gebeurd in Bleiswijk en Bergschenhoek.

Volgens Eneco waren de problemen rond elf uur grotendeels opgelost.
 
Bijzonder veel wind op wadden en kuststreken E-mail
woensdag 01 november 2006

In het Waddengebied staat nog een noordwesterstorm. Ook boven het noorden van het land waait het hard en komen er (zeer) zware windstoten voor van meer dan 100 km/uur. In de rest van het land waait het aanzienlijk minder. Wel komen er langs de westkust en boven het IJsselmeer zware windstoten voor van meer dan 80 km/uur. Overdag neemt de noord tot noordwestenwind langzaam in kracht af. De kans op buien, met hagel en onweer blijft groot, vooral in kustprovincies. Het wordt ongeveer 10 graden. Donderdag vallen er nog een paar buien. Wel is de noordwestenwind sterk in kracht afgenomen. In de nacht naar donderdag wordt het koud, landinwaarts daalt de temperatuur naar een graad of 2 met lokaal vorst aan de grond. Ook overdag is het fris, de middagtemperatuur komt niet veel hoger uit dan een graad of 10.


 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 12 van 12


Het meest actuele weer van de 3B hoek of Lansingerland vindt u op www.meteo-bleiswijk.nl